Startades som ett gårdsslakteri med korvtillverkning av Erik Johansson-Björk.
Fick vi ett välkommet tillskott till maskinparken, En ångmaskin installerades av en bysmed.
En fotogenmotor inköptes och ersatte hästen som drivkälla till köttkvarnen.
Elektriciteten gjorde sitt intåg, vilket innebar det verkliga genombrottet på maskinsidan.
Olles son Tage Björk tog över verksamheten, Från att ha varit korvtillverkare med försäljning till specerihandeln var det dags att närma sig storhushållssektorn, det vill säga restauranger, hotell, skolor, personalmatsalar.
En stor utbyggnad gjordes och man valde att utöka tillverkningen med en integrerad grossistverksamhet inom kylt/fryst.
Slakteriet lades ner, fokus på endast charktillverkning och grossistverksamhet.
Företaget togs över av dom 3 barnen till Tage- Maria, Lisa och Claes-Uno Björk.
100-årsjubileum
Blir ett systerbolag till Gårdssällskapet och drivs vidare tillsammans med 5-generationen Björk. Blir även Eko-certifierad.
Björk & Co 120-år.