I vårt sortiment finner du ett 100-tal egentillverkade produkter

Julskinka: Utnämnd till Sveriges bästa julskinka 2016 & 2018 Guld 2022

Saltas med vår egen saltlag och kokas på gammaldags vis. Vi har färska skinkor, rimmade, kokt i påse och färdig griljerade. 

Forbondekorv:

Innehåller kött, fläsk, potatis, kryddor, ej något tillsatt vatten! Röks i gamla murade spånrökar med rökhärden på golvet i låg temperatur under 6-10 dygn. Genom rätt tid, temperatur, fuktighet och rökmängd uppnår man en konservering som i svunna tider. Kallrökt.

Handlagda Kroppkakor:

Ett riktigt hantverk som vi är stolta över. Smaken är som de äldre brukar säga:
- Precis som förr i tiden!

Rökt Älginnanlår: Guld i Chark SM 2018:  Röks lite lätt på en bädd av alspån för att behålla den fina och fylliga vildsmaken. En favorit som pålägg till mackan, eller bara som tilltugg. Kan Köpas i tunna skivor eller på hel bit. En sak är säker, den smälter i munnen! 

Svenska råvaror i alla våra korvar

Kokt Fläskkorv:

Här blandas det fina råvarorna till en smet som kokas till den special- kryddade fläskkorven vi kallar vår egen. Hög kötthalt.

Lättrökta revbenspjäll: Ätfärdig och perfekt att värma på grillen!

Skivat Bacon: 

Varmrökt på en bädd av alspån. Med den naturliga rökningen får vi ut maximalt av smak och konsistens. "Smakar som bacon ska smaka", som våra kunder brukar säga.  Säljes på metervara i vår delikatessbutik. Guld i Chark SM.

Hjortsalami: En smakrik salami med hög kötthalt. Perfekt att skiva tunt till mackan eller charkbrickan.

Hälsinge-Skinka:

Alspåns rökt skinka. Smakar som skinka gjorde förr! Lättrökt skinka som nästan smälter i munnen.

Guld i Chark SM.

Örtagårdskyckling (Sous-vide):

Vi blandar och fördelar dom fina örtkryddorna varsamt med kycklingbrösten. Sedan vakuumpackar vi och tillagar dom sakta till rätt temperatur. Med denna tillagning blir kycklingbrösten ätfärdig och fantastiskt möra och saftiga. Buljongen som blir i påsen går att göra en fin sås på! Perfekt att servera kall i en sallad, som kallskuret, men också värma på lätt i stekpannan/grillen.

Ölkorv, Red hot pepper & vitlök. Hög kötthalt och inget tillsatt vatten. Med sina fylliga och intensiva smaker gör dom sig utmärkt att användas i grytor men även på charkbrickan. 

Grillbacon:

Guld i chark SM 2022. Tjockare skivad bacon som röks på alspån. Perfekt att grilla eller steka.

 

Alla våra rökta produkter röks naturligt på alspån

Rökt sidfläsk: Guld i Chark SM 2018. 

Det rökta sidfläsket är en av våra populära rökta produkter. Röks naturligt på en bädd av alspån. 

Färila-skinka: 

Innanlåret från grisen saltas och tumlas för att fördela saltet i köttet.Innanlåret röks med alspån över natten. Det här är en produkt som vinner hjärtan hos allt fler bland våra kunder. Smakmässigt konkurrerar få produkter med vårt sätt att tillreda den.

Hälsinge-Falukorv:

Falukorv med hög kötthalt och vår egen kryddblandning. Lika bra kall som stekt!

Gammaldags falukorv (Björks-deli): Vårt gammaldags recept på falukorv. En smakrik korv med vår egen kryddblandning. Prisbelönad med guld i Chark SM!

Rökta och torkade lammlår: Det rökta lammlåret varmröks på en bädd av alspån.

Det torkade lammlåret steks först och får sedan torka någon dag för att få den rätta smaken. 

Varmkorv:

Smakrik korv med hög kötthalt. Röks lite lätt på en bädd av alspån, för att få den gyllenbruna färgen och den fylliga smaken. 

Bakad Leverpastej:

Vår Leverpastej görs av grislever, samt färska ägg och mjölk vilket ger den rätta hembakade smaken som alla uppskattar. 

Övrigt sortiment

VILTKÖTT
Hjort
Ren
Rådjur
Rökt vilt
Vildsvin
Älg 

NÖTKÖTT
Biff
Entrecote
Fransyska
Grytbitar
Högrev
Innanlår
Oxbringa
Filé
Stek
Rostbiff
Ytterlår 

FÅGEL
Anka
Kyckling
Kalkon
Gås

VILTFÅGEL
Fasan
Ripa
Struts
Tjäder 

FLÄSKKÖTT
Bacon                Filé                   Fläsk           Grillgris             Köttfärs

Kotletter
Kött
Karré
Kassler
Lägg
Skinka
Spjäll 

CHARK
Leverpastej
Paté
Skinka
Korv
Sylta

LAMM & FÅR
Filé
Fiol
Färs
Kotletter
Stek 

DIVERSE
Potatis


KALVKÖTT 
Ben
Entrecote
File
Fransyska
Färs
Innanlår
Kotletter
Kött

SOUS-VIDE
Nötkött
Fläskkött
Viltkött
Kyckling

FISK
Flundra
Gös
Hoki
Hummer
Kräftor
Lax
Pangasius
Pollock
Regnbåge
Rödspätta
Räkor
Sej
Sill
Strömming
Torsk 

HUSMANSKOST
Blodpudding
Bruna bönor
Kroppkakor
Ostkaka
Pannkaka
Potatisrätter
Pytt i panna
Pölsa
Schnitzel

Pepparrökt Filé:

Varmrökt fläskfilé på alspån med svartpepppar. God som kallskuret, pålägg eller till charkbrickan. 

Lättrökta Ankbröst: 

Varmrökt på en bädd av alspån. Ätfärdig och perfekt att servera till förrätt.

Guld i chark SM